Rode kool met quinoa, geitenkaas, appel, pitten en dadels.

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 12:00

Ingrediënten voor 4 á 5 personen:

1 rode kool 
2 appels
250 gram quinoa
100 gram pittenmix met dadels ( Ik gebruik de mix van de AH)
200 gram zachte geitenkaas
zout 
suiker
kaneel 
witte wijn 

Benodigdheden:

steelpan
ovenschaal
flinke pan met deksel voor de rodekool
oven (Het liefst met grillstand)

Bereiding:

Rodekool met appel:
Snij de rodekool in dunne reepjes.
Schil daarna de appels en snij deze in kleine blokjes.
Doe de rodekool, appel en een goede scheut witte wijn in de grote pan.
Strooi wat zout in de pan en roer even goed om en zet de pan op laag vuur met de deksel erop. 
Laat de rodekool ca. 30 á 40 min langzaam garen en roer geregeld om. 
Voeg eventueel wat extra vocht (water) toe als dat nodig is.
Op het einde kan de rode kool eventueel zoeter gemaakt worden met wat suiker. 

Quinoa met pitten en dadels:
Weeg de quinoa af en breng 550 ml water aan de kook. 
Kook de quinoa ca 10 min en giet het af in een zeef. 
Meng de quinoa met de pittenmix en voeg er op smaak een beetje kaneel en zout aan toe.

Afmaken:

Verwarm de oven voor op grillstand op 200 graden. (let op, dit is een indicatie iedere oven is anders) 
Begin met de quinoa onder in de ovenschaal.
Daar boven op mag de rodekool (zonder vocht).
Brokkel dan de geitenkaas bovenop de rodekool zorg dat dit mooi verdeeld is.
Plaats de ovenschaal in de oven en laat de geitenkaas mooi karameliseren. 

Haal de ovenschaal uit de oven.

 

Eet smakelijk!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.