Bieten met honing, chorizo en parel couscous.

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 21:15

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram bieten (voorgekookt)
250 gram chorizo 
2 rode uien 
2 el honing 
300 gram parelcouscous 
tijm
zout
peper
knoflook olie 

Bereidingswijze 

Begin met een steelpan water opzetten.
Haal hierna het vel van de chorizo en snij de de worst in de lengte door vieren.
Snij nu de worst in driehoekjes. 
Zet nu een grote bakpan op normaal vuur,  wanneer de pan warm is begin je de chorizo te bakken (zonder olie).
Maak ondertussen de 2 rode uien schoon en snij daar halve ringen van. 
Voeg als de chorizo licht aangebakken is de rode ui toe. 
Als de rode ui glazig is aangebakken, mogen er 2 eetlepels honing en een goede snuf tijm in de pan.
Als het water kookt mag de parelcouscous ca. 15 min gekookt worden in licht gezout water en een beetje knoflook olie. 
Snij nu de bieten eerst in plakjes van ca. 1cm dik daarna in reepjes van ca. 1cm  Snij hier nu blokjes van. 
Doe nu de bietjes bij de chorizo en laat deze mee karameliseren. 
Meng  als laatste de afgegoten couscous met de chorizo.

Eetsmakelijk!


 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.