Polenta frittata met rucola, tomaten, olijven en tonijn.

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 19:17

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram polenta 
6 eieren 
85 gram rucola
90 gram semi zongedroogde tomaten 
100 gram geraspte kaas 
50 gram feta/witte kaas 
100 gram blik tonijn uitgelekt (een blik van 145 gram)
peper 
bouillon poeder 

Benodigdheden:

bakpapier 
spring/bakvorm van ca. 24cm

Bereidingswijze:

Breng 900 ml water aan de kook, voeg daar de bouillon poeder aan toe (doe dit naar smaak).
Voeg langzaam al roerend de polenta toe. Laat de polenta op laag vuur doorkoken voor 10 minuten. Roer de polenta af en toe door. 
Snijd nu de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Neem een grote mengkom en meng alles behalve de eieren, feta en de polenta.
Meng nu eerst de polenta door de rucola mix. Voeg nu één voor één de eieren toe. Bekleed een springvorm op de bodem met bakpapier en klem de vorm eromheen. Knip nu het overige bakpapier eraf. Bestrijk de ring aan de zijkant met olie en doe het mengsel in de vorm. 
Brokkel nu de feta eroverheen. Bak het geheel ca. 40 min af in een voorverwarmde oven van 200 graden. (Zoals ook in vorige recepten is dit een indicatie aangezien alle ovens anders zijn) 

Tip:

U kunt dit recept bijvoorbeeld op zondag maken voor andere dagen van de week. Het is zeer goed opnieuw te verwarmen. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.