Tarte tartin met tomaat, rode ui, pruimen, rucola en ricotta.

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 20:32

Ingrediënten voor 2 personen:

600 gram tomaten
1 rode ui 
10 gedroogde pruimen
4 plakjes Koopmans bladerdeeg 
1 teen knoflook
1 ei
5 el ricotta
20 gram rucola
75 ml honing 
10 ml azijn
tijm 
zout 

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten in de lengte doormidden en haal met een lepel de zaadlijst eruit.
Strooi aan de binnenkant een beetje zout en leg de tomaten met de gesneden kant op een bord zodat het vocht eruit kan lopen.
Zet nu de honing, azijn en een goede snuf tijm in een klein pannetje op laag vuur. 
Laat het langzaam een beetje inkoken.  Maak nu de ui schoon en snijd deze doormidden. Snijd de 2 delen van kop naar kont in 4 stukken per halve ui. Snijd nu de pruimen in kleine stukjes (ongeveer in 4 stukken per pruim).
Vet een taart vorm van ca. 24cm in en verdeel de ui en de pruimen over de bodem. Leg nu de tomaat met de schil kant naar beneden in de taartvorm. Overgiet het geheel met de honing. Druk nu de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar en leg het boven op de tomaten. Knip de hoeken rond af tot één centimeter over de rand. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk het met eigeel.
Bak de taart voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden (zoals altijd, iedere oven is anders).
Als de taart klaar is draai je de taart om op een grote snijplank of een groot bord. (pas op! Er loopt heet vocht uit).
Om te voorkomen dat het deeg slap wordt, plaats je de taart  direct op een ander bord. 
Doe nu naar smaak ricotta op de taart en als laatst de rucola. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.