Kipfilet met aardappel, venkel en tomaat.

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 20:33

Ingrediënten voor 4 personen:
3 venkel knollen 
400 gram kipfilet 
600 gram krieltjes met schil
1 blikje tomatenpuree
1/2 kruiden bouillon blokje 
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 tl paprika poeder 
1/2 citroen 
1 el sushi azijn
100 ml witte wijn
5 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
peper 
zout 
olijfolie

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Snijd nu de krieltjes in 4 partjes doe de krieltjes in een mengkom en voeg wat olie, paprika poeder, peper en zout toe. 
Meng alles goed door en spreid uit over een ovenplaat. Schuif vervolgens de plaat in de voorverwarmde oven (hussel om de 10 á 15 minuten even om). 

Maak de sjalotten schoon en snijd deze in de lengte in 6 patjes per sjalot. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. 
Bak nu de knoflook en de sjalot aan in olijfolie. Doe de twee kipfilets in hun geheel in de pan en voeg tegelijkertijd ook de rozemarijn en tijm toe. Bak de kip aan beide kanten goud bruin. Snijd ondertussen de venkel in de breedte door midden en snijd de kern en de loof van de venkel. Bewaar de zachte loof wel. Leg de venkel op de gesneden kant en snijd van de stam naar de loof repen van ongeveer 1 cm in een punt naar beneden (leg 1/2 venkel apart). 
Voeg de venkel toe in de pan met de kip en bak de venkel kort mee. 
Blus de pan af met de witte wijn (haal de pan van het vuur om een vlam te voorkomen).
Voeg 100 ml water toe en het halve bouillonblokje. 
Doe nu de deksel op de pan en laat het op laag vuur garen voor ongeveer 15  minuten. 
Haal nu de takjes tijm en rozemarijn uit de pan en voeg de tomaten puree toe. (als er weinig vocht in de pan zit kunt u wat water toevoegen om de tomaten puree makkelijker te mengen).
Laat nu kort inkoken.

Snijd nu de overgebleven venkel in flinter dunne sliertjes, hak hier ook het dunne loof doorheen. 
Pers de halve citroen uit boven de sliertjes en voeg de sushi azijn en een klein beetje zout toe.

Haal de kip uit de pan, snijd deze in dunnen plakjes. 
Haal de krieltjes na ca. 35 á 40 minuten uit de oven. 

Leg de warme venkel in het midden van het bord met de kip erboven op. Verdeel de krieltjes om de venkel en leg als laatste de  salade van venkel boven op de kip. 

Eet smakelijk!
 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.