Zalm met gepocheerd ei, quinoa, zeekraal en komkommer

Gepubliceerd op 7 april 2021 om 16:29

ingrediënten voor 2 personen:
120 gram quinoa
100 gram gerookte zalm 
1 avocado
80 gram zeekraal (ik heb het bij de jumbo gekocht)
1 bos lente ui 
1 bosje dille 
2 eieren 
1 komkommer 
1 citroen
1 tl mosterd 
2 tl honing 
50 ml olijfolie
20 ml azijn

zout, peper, witte wijn en bakboter. 

Bereidingswijze:

Kook de quinoa in ruim kokend water voor 9 á 10 minuten. Snijd ondertussen de lente ui zonder de wortels en holle uiteinden in stukken van ca. 8 cm. Zet een bakpan op laag vuur, bak de uien op laag vuur in de bakboter en schud ze af en toe een keer om.
Maak nu de avocado schoon en snijd deze in kleine blokjes. Giet na 10 minuten koken de quinoa af en spoel deze koud in een zeef. Als de quinoa koud is meng je de blokjes avocado er door heen. Breng het geheel op smaak met peper, zout ,sap van een halve citroen en een klein beetje gehakte dille. Vul nu een steelpan met 3/4 water en 10 ml azijn laat deze langzaam warm worden tot 80 graden Celsius. 
Als de lente ui mooi rondom goudbruin gekleurd is doe je de zeekraal in de pan en voeg je 20 ml witte wijn toe. Zet na het toevoegen van de wijn het vuur uit. 
Maak nu met een dunschiller ca. 10 mooie lange slierten komkommer. 
Hak nu 3 dille toppen en meng deze met de mosterd, azijn en honing in een klein schaaltje. 
Voeg nu al roerende met een kleine garden of vork de olie toe zodat het een mooie emulsie vormt. 

Maak nu het bord op met de quinoa in het midden(het mooiste is met kookringen of iets dergelijks). 
Leg daar de lente ui boven op. Leg daar nu de komkommer slierten mooi speels omheen. Leg tussen de slierten komkommer de gerookte zalm plakjes neer. 
Doe nu de zeekraal speels over het geheel. 

Nu is het tijd om de eieren te pocheren. 
Zorg dat je water ca. 80 graden Celsius is. Zoals eerder beschreven met een scheutje azijn.
Tik nu 1 ei in een schaaltje en zorg dat de dooier heel blijft. 
Maak nu een draaikolk in het water. 
Laat nu het ei er voorzichtig in glijden. Laat het ei ca 2 minuten stollen op 80 graden en schep het ei eruit met een zeef/zeefschep. 
Leg het ei midden op de quinoa, herhaal dit ook met het andere ei. 

Werk het geheel af met de honing mosterd dressing en een takje dille. 

 

eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.