bietenburger met blauwschimmelkaas, venkel en rode ui.

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 17:18

Ingrediënten voor 5 personen:

750 gram voorgekookte rode biet
160 gram bloem 
130 gram paneermeel 
1 ei 
1/2 venkel
1 rode ui 
50 ml rode wijn azijn 
50 ml sushi azijn of azijn met suikerwater 1 op 1 mengen.
een willekeurige blauwschimmel of andere kaas
1 mespunt foelie 
peper en zout 
sla naar keuze
broodjes naar keuze (op de foto zijn desem bolletjes van ekoplaza gebruikt)
olijfolie

Bereidingswijze

Begin met de basis voor de burger. Snijd de pakjes biet open en laat het vocht uitlekken. 
Doe 750 gram bieten samen met het ei en de foelie in een keuken machine en laat het geheel fijnmalen. Als de bieten fijn zijn gemalen voeg je al malend de paneermeel toe. 
Wanneer de paneer meel is opgelost voeg je de bloem ook al malend toe. Laat ook de bloem oplossen en voeg wat zout en peper naar eigen smaak toe en laat het beslag even rusten.

Maak nu de rode ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Doe de ui met de rode wijn azijn en de sushi azijn samen in een schaaltje. 

Snijd nu de loof van de venkel en snijd van de knol dunne plakjes af. 

Het vormen van de burgers is vrij lastig. Ik maak 10 kleinere burgers om het iets makkelijker te maken.
Rol een stukje plastic folie op het aanrecht. Ik gebruik een kookring van ca 8 tot 10 cm. Deze leg ik op het plastic doe daar ongeveer 1 cm vulling in die ik aan druk met een lepel. Vervolgens haal ik de kookring er vanaf en leg de burger met het plastic aan de onderkant op mijn hand. Met mijn vingers klem ik de ene kant van het plastic vast en met mijn andere hand het plastic bij mijn handpalm. Vervolgens stort ik de burger in een voorverwarmde pan met olijfolie. 

Als u geen kookring heeft, kunt u door het plastic om te vouwen in meerdere richtingen vorm in de burger krijgen. 
Vervolgens zijn de vervolg stappen het zelfde. 

Bak de burgers op laag vuur tot ze stevig aan voelen (let op! probeer een beetje te spelen met het vuur de burgers verbranden gemakkelijk). Leg de gebakken burgers op een ovenschaal en verwarm de oven op 200 graden. Als alle burgers gebakken zijn gaan ze nog 5 minuten de oven in. 

Doe nu eerst de sla op een broodje. Doe dan de burger er boven op. Daarop de kaas, Vervolgens de ui en venkel. 
Nu alleen nog de boven kant van het broodje. 

Eet smakelijk.

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.