Rabarber crumble met appel en lavendel

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 11:09

Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram rabarber 
1 grote appel 
120 gram bloem 
60 gram boter 
120 gram suiker 
2 tl gedroogde lavendel (vaak te halen in thee of natuurwinkels)
150 ml water 

Bereidingswijze:
Begin met het afmeten van het water. Doe dit in een steel pan en voeg de lavendel en 60 gram suiker toe. Zet de pan op laag vuur om te trekken. Snij nu de rabarber in de lengte door tweeën en snijd daarna in de breedte blokjes van 0,5 cm dik. Snijd de appel in even grootte stukken.
Doe dit ook in de pan met de lavendel, water en de suiker. 
Laat dit op laag vuur garen. Roer de pan af en toe door tot dat er een groot deel van het vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit.

Meng voor de crumble de suiker en boter met de hand zodat de boter zacht wordt. Doe dan de bloem erbij en wrijf tussen je vingers en je duim de bloem door de boter zodat er kruimels ontstaan. 

Vul nu een 4 schaaltjes ca. 8 cm doorsnee met gelijke hoeveelheden rabarber compote. Verdeel nu de crumble op de compote probeer deze enkel laags te houden. 
Bak nu af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ca. 12 minuten. Als de crumble mooi goudbruin is kan het schaaltje uit de oven. 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.