Zoete paprika soep

Gepubliceerd op 22 mei 2021 om 10:28

ingrediënten voor 4 personen:

5 paprika's 
2 blikken tomaten blokjes
1 ui 
2 tenen knoflook 
2 groenten bouillon blokjes
500 ml water 
3 lente uitjes 
5 stengels selderij 
1 rode peper (optioneel)
italiaanse kruiden
verse basilicum
olijfolie
35 ml witte wijn

bereidingswijze:

Verwarm de oven op 220 graden. Leg de paprika's op een bakplaat en plaats deze in de oven voor ca. 25 minuten. (het velletje mag zwart worden)
Snipper ondertussen de ui, peper en knoflook fijn. Fruit deze aan in een grote pan en blus deze af met 35 ml witte wijn. 
Voeg nu de tomaten blokjes toe en kook dit al roerende even door. Snijd ondertussen de lente ui in dunne ringen en de selderij in blokjes. (Als je afval heb van de selderij kan deze prima in de soep erbij). voeg nu de bouillon blokjes en het water toe en laat alles goed doorkoken.  

Haal nu de Paprika's uit de oven. 
Deze zijn heel heet en er kan stoom uitkomen laat ze daarom heel even afkoelen.(Het is ook mogelijk om de paprika's al eerder te garen).
Pel nu de schil van de paprika en verwijder daarna de zaadjes en de kronen. 
Doe de schone paprika's in de pan erbij kook het geheel op. 
Maal nu alles fijn met de staafmixer. 

Snijd net voor het serveren wat basilicum fijn. 
Doe nu de soep in een kom of diep bord. Strooi de lente ui en de selderij op de soep.
Als laatst top je hem af met de basilicum. 

 

Heerlijk voor bij de lunch of als makkelijke maaltijd met een broodje. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.