Vegetarische ovenschotel met bonen en geitenkaas

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 12:34

Ingrediënten voor 4 personen:
1 courgette 
1 aubergine
3 punt paprika's
2 tenen knoflook
1 ui 
200 gram geitenkaas
400 gram bonen naar keuze 
1 blik tomaten blokjes 
jalapeno peper uit pot 
2 theelepels chilli flakes
koriander zaad 
zout

bereidingswijze:
Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze in olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg als de ui glazig kleurt naar smaak jalapeno peper (zelf gebruikte ik er ca. 10 plakjes) en chilli flakes toe (2 theelepels).
Bak dit even mee. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes van 1x1 cm. Bak als eerst de aubergine voor ca. 5 min doe nu de courgette erbij. Bak dit nogmaals voor ca. 5 min.
Snijd nu de puntpaprika's in dunne repen. Giet het blik bonen af en laat goed uitlekken.
Voeg nu de bonen toe samen met de tomaten blokjes. 
Zorg dat het geheel weer goed warm wordt en voeg dan de paprika toe. 
Vijzel nu 1 theelepel koriander zaad en voeg deze toe aan het geheel. 
Ik voeg daarnaast ook nog zout toe. Dat is natuurlijk naar ieders smaak. 

Verwarm de de oven op grillstand op 200 graden. 
Doe nu de mix van groenten en bonen in een grote ovenschaal. 
Verdeel de geitenkaas boven op en leg tussen de geitenkaas nog wat plakjes jalapeno pepers. 
Plaats de schaal nu zo hoog mogelijk in de oven en laat de geitenkaas mooi goudbruin worden onder de grill. 

(De foto is voor het karameliseren in de oven)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.